K’Ho Coffee: One Sip At A Time

15 May K’Ho Coffee: One Sip At A Time

Wanting get a special Vietnamese caffeine fix? The answer could well be K’Ho coffee.

“K’Ho coffee is a nice smooth blend with interesting fruity flavor which is produced by using cider yeast for fermentation. They know the importance of scientific approach in agriculture and apply it to every single step,” says Hiroyuki Endo, a barista working for Starbucks in Niigata, Japan.

K’Ho comes from K’Ho coffee farm, a co-op of coffee growers from 50 to 60 households belong to the same clan. Back in the old days, the K’Ho tribespeople used to trade rice and silk for coffee and vice versa. Founded by Rolan Co Lieng, a tribeswoman, and Joshua Guikema, an American engineer, K’Ho coffee has slowly yet steadily gaining popularity.

KHo Coffee
KHo Coffee

In the 1940s, Rolan’s grandfather, who worked on building roads for the French, came into possession of some seeds and planted them in the jungle. Since then these heirloom Arabica trees have provided four generations with the very best little red berries from the jungle.

“As much as drinking wine, coffee drinking is very much about appreciating the fruity aroma. So for me, K’Ho has just that,” Rolan says.

“I’ve tried lots of different kinds of coffee in Vietnam but they do not come close to K’Ho coffee. It has a smooth, strong but fruity taste. The beans are always fresh and a consistent quality. It reminds me of the organic coffee I used to drink back in Australia. It’s the first thing I look forward to in the morning,” says Arlene, an Australian expat living in Hanoi.

Whether it’s black coffee or latte, K’Ho coffee makes for a great morning cuppa.

Each batch of coffee is freshly ground and roasted by Rolan herself. Medium roasted. Available in beans and ground. Each bag is weighed 250g.

Purchases can be made at Collective Memory – 12 Nha Chung Street, Hoan Kiem District, Hanoi, Vietnam

or ordered online via:

Email: collectivememory.vn@gmail.com

contact@collectivememory.vn

Hotline: +84 (0) 986 474 243

Free shipping in Hoan Kiem District, Hai Ba Trung District and Tay Ho District.

———————————————————————

Cà phê Việt dành cho những tín đồ sành cà phê

Bạn đang tìm kiếm một hương vị cà phê Việt đặc biệt? Câu trả lời có thể nằm ở cà phê K’Ho.

“Cà phê K’Ho có kết cấu mịn với hương vị trái cây thơm nhẹ được tạo ra bởi quá trình sử dụng men rượu táo để lên men. Những người trồng cà phê ở đây nhận thức rõ tầm quan trọng của việc ứng dụng khoa học vào nông nghiệp trồng cà phê,” Hiroyuki Endo, một khách hàng của Collective Memory đồng thời là thợ pha chế cà phê cho một cửa hàng Starbucks ở Niigata, Nhật Bản, cho biết.

Cà phê K’Ho được trồng ở trang trại của cộng đồng người K’Ho nằm ở chân núi L’Ang Biang thuộc tỉnh Lâm Đồng. Đây là hợp tác xã gồm những người trồng cà phê đến từ 50-60 hộ gia đình trong cùng tộc người K’Ho và là sản phẩm kết tinh của cô gái dân tộc K’Ho, Rolan Co Lieng, và kỹ sư nông nghiệp người Mỹ, Joshua Buikema.

Vào những năm 1940, ông ngoại của Rolan làm việc xây dựng đường xá cầu đường cho người Pháp và có cơ hội sở hữu một số giống cà phê và ông đã đem trồng chúng ở ngay trong rừng nơi ông sống. Kể từ đó đến nay những cây cà phê Arabica đó đã sản sinh ra những trái cà phê tươi tốt cho bốn thế hệ trong gia đình.

“Cũng giống như khi bạn thưởng thức rượu vang, việc thưởng thức cà phê sẽ tập trung vào trải nghiệm tận hưởng hương vị trái cây do cà phê đem lại. Và cà phê K’Ho được biết tới vì lẽ như vậy,” Rolan cho biết.

“Tôi đã thử qua rất nhiều loại cà phê ở Việt Nam nhưng không gì sánh được với cà phê K’Ho. Nó có hương vị đậm đà và thoảng mùi trái cây thơm dịu nhẹ. Hạt cà phê lúc nào cũng tươi mới và có chất lượng ổn định. Nó làm tôi nhớ đến loại cà phê hữu cơ mà tôi thường hay uống hồi ở Úc. Cà phê K’Ho luôn là thứ đầu tiên tôi tìm kiếm vào mỗi sáng,” Arlene, một công dân Úc sinh sống ở Hà Nội cho biết.

Dù là cà phê đen hay cà phê latte, pha máy hay pha phin, K’Ho cà phê luôn có thể góp phần tạo nên một tách cà phê sáng thơm ngon.

Mỗi mẻ cà phê đều được đích thân Rolan rang xay tại chỗ và ở độ rang vừa. Sản phẩm có sẵn ở dạng hạt và xay. Mỗi gói có định lượng 250g.

Sản phẩm có thể mua tại cửa hàng Collective Memory – 12 Nhà Chung, quận Hoàn Kiếm, Hà Nội, Việt Nam

Hoặc order online:

Email: collectivememory.vn@gmail.com

contact@collectivememory.vn

Hotline: +84 (0) 986 474 243

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.